ŠPANIJA SPREMNA NA VELIKI KORAK: Na putu da zabrani jaz u platama muškaraca i žena

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2020, 20:42

ŠPANIJA SPREMNA NA VELIKI KORAK: Na putu da zabrani jaz u platama muškaraca i žena

Španija je na putu da zabrani jaz u platama između muškaraca i žena, obavezujući kompanije da otkriju zarade svojih zaposlenih ili će biti suočene sa novčanim kaznama.

Ministarka rada Jolanda Dias ocenila je nove propise kao istorijske, preneo je AP.

Ministri u španskoj koalicionoj vladi doneli su danas dve uredbe u kojima je detaljno iznet zakon o rodnoj ravnopravnosti na radnom mestu, odobren ranije ove godine.

Prema novom propisu, kompanije se suočavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa novčanom kaznom od 187.000 evra ako ne obelodane sistem koji se koristi za utvrđivanje osnovnih plata i drugih naknada za svoje zaposlene.

Prema vladinim podacima, žene u Španiji zarađuju prosečno 22 odsto manje od muških kolega.

📽@IreneMontero: “Los planes de igualdad se habían quedado en una declaración de intenciones. Lo que hacemos con estos reglamentos es detallar cómo se debe hacer el diagnóstico en una empresa para ver cuáles son los elementos en los que hay desigualdades”.#IgualdadEnElEmpleo pic.twitter.com/eFQCiGIUQR

— PODEMOS (@PODEMOS) October 13, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.