ŠOK OTKRIĆE! PRISLUŠKIVAN I VUČEVIĆ: Pored Vučića deo policije tajno snimao i gradonačelnika Novog Sada

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2021, 23:57

ŠOK OTKRIĆE! PRISLUŠKIVAN I VUČEVIĆ: Pored Vučića deo policije tajno snimao i gradonačelnika Novog Sada

Osim Gradske kuće, pod prismotrom je bio i ulaz u zgradu u kojoj prvi čovek Novog Sada živi sa porodicom

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS), bio je pod prismotrom dela novosadske policije - nezakonito su fotografisali i snimali ulaz u Gradsku kuću, gde je njegova kancelarija, ali i ulaz u zgradu u kojoj živi s porodico.

Vučević je, inače, bio na spisku ljudi, pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je nezakonito prisluškivao deo Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), a kada je klupko počelo da se odmotava, otkriveno je da je deo novosadske policije vodio evidenciju o sastancima prvog čoveka Novog Sada.

- Određeni ljudi unutar novosadske policije nezakonito su slikali i snimali ulaz u Gradsku kuću kako bi videli sa kim se sastaje Vučević tokom radnog dana, na poslu. Pored toga, oni su nezakonito fotografisali i snimali čak i ulaz u zgradu u kojoj živi s porodicom kako bi videli ko mu dolazi kući - kaže izvor iz policije i dodaje:

- To snimanje ulaza u zgradu u kojoj živi pravdali su time da u tom kraju, navodno, živi devojka koja je bezbednosno interesantna. Cela ta akcija trajala je malo više od godinu dana.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je nezakonito prisluškivan i da ima i dokaze za to - sopstvene snimljene razgovore. Vučić je rekao da su mu snimke dostavili policajci koji nisu želeli da budu deo toga. Pored Vučića, iz zgrade MUP u Beogradu nezakonito su prisluškivani i njegovi najbliži saradnici Vučević, Nikola Selaković, Vladimir Đukanović, ali i sportski funkcioner Zvezdan Terzić.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal formirana je radna grupa MUP koja se bavila ovim slučajem. Oni su do sada saslušali oko 100 ljudi, uključujući i Dijanu Hrkalović, bivšu državnu sekretarku MUP, koja je inače odbila poligrafsko ispitivanje ovim povodom. Dokazi su predati tužilaštvu krajem januara.

Miloš Vučević kaže da je pitanje da li je sve ovo rađeno sa zvaničnim nalogom ili je reč o privatnoj operaciji pojedinih struktura unutar policije.

- Nemam saznanja o tome. Ako su to radili, postavlja se pitanje da li su imali zvaničan nalog za to ili su u pitanju privatne operacije pojedinih struktura policije. Nadam se da ćemo dobiti odgovor na ta pitanja - poručio je Vučević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.