SNAŽNO NEVREME U IVANJICI: Grad veličine jajeta protutnjao kroz voćnjake, ispaljeno 100 raketa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2021, 17:18

SNAŽNO NEVREME U IVANJICI: Grad veličine jajeta protutnjao kroz voćnjake, ispaljeno 100 raketa (FOTO)

Maline su prilično uništene

Jako nevreme protutnjalo je kroz ivanjički kraj, grad je pogodio sedam mesnih zajednica. Najveća šteta pričinjena je u malinjacima, ali i na oranicama i njivama.

- Ovde kod nas padao je redak, ali izrazito krupan grad. Skoro veličine jajeta i  tensike loptice, gde god je udarilo maksimalno je oštetilo plodove. Ne pamtimo da je nekad ovako nešto padalo sa neba, a nevreme je potrajalo oko dvadesetak minuta - izjavio j Ivan Stišović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz sela Katići.

U ostalim selima, padao je sitniji ali dosta intenzivniji grad, tako da je na usevima prilinjena veća materijalna šteta.

- Maline su poprilično uništene, a u fazi smo berbe. Kako će proteći do kraja sezone u ovim našim fabrikama pod otvorenim nebom nikad se ne zna - kaže Rade Ćirović.

Prema prvim informacijama sa terena, protivgradni strelci su dejstvovali sa svojih pozicija.

- Ispaljeno je oko 100 raketa i strelci su upeli da razbiju gradonosne oblake, na taj način pričinjena je znatno manja materijalna šteta. Nakon prijava građana znaćemo kolika je tačno šteta na zasadima voća, a ekipe će svakako obići teren i proveriti  stanje na putnoj infrastrukturi - izjavio je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.