Grad veličine jajeta pogodio Ivanjicu: Ispaljeno oko 100 raketa FOTO

Izvor: B92, 26.Jun.2021, 16:25

Grad veličine jajeta pogodio Ivanjicu: Ispaljeno oko 100 raketa FOTO

Ivanjica -- Jako nevreme protutnjalo je kroz ivanjički kraj, grad je pogodio sedam mesnih zajednica.

Najveća šteta pričinjena je u malinjacima, ali i na oranicama i njivama.

"Ovde kod nas padao je redak, ali izrazito krupan grad. Skoro veličine jajeta i tensike loptice, gde god je udarilo maksimalno je oštetilo plodove. Ne pamtimo da je nekad ovako nešto padalo sa neba, a nevreme je potrajalo oko dvadesetak minuta", izjavio jeza RINU Ivan Stišović iz sela Katići.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U ostalim selima, padao je sitniji ali dosta intenzivniji grad, tako da je na usevima prilinjena veća materijalna šteta.

"Maline su poprilično uništene, a u fazi smo berbe. Kako će proteći do kraja sezone u ovim našim fabrikama pod otvorenim nebom nikad se ne zna", kaže Rade Ćirović.

Prema prvim infiomacijama sa terena, protivgradni strelci su dejstvovali sa svojih pozicija.

"Ispaljeno je oko 100 raketa i strelci su upeli da razbiju gradonosne oblake, na taj način pričinjena je znatno manja materijalna šteta. Nakon prijava građana znaćemo kolika je tačno šteta na zasadima voća, a ekipe će svakako obići teren i proveriti stanje na putnoj infrastrukturi ", izjavio je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevreme protutnjalo kroz Ivanjicu, Studenicu, Blace, Leskovac - u nekim krajevima padao grad veličine jajeta

Izvor: RTS, 26.Jun.2021

U popodnevnim satima grad je u dva navrata tukao ivanjičku opštinu. Nevreme je zahvatilo kraljevački kraj i protutnjalo u pojedinim delovima opštine Blace. Na gradonosne oblake sa 60 protivgradnih stanica Radasrkog centra Kruševac ispaljeno je 330 raketa. Protivgradni strelci su dejstvovali,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.