SNAŽNA EKSPLOZIJA NA GRANIČNOM PRELAZU NASIB! Snage bezbednosti češljaju teren, sumnjaju u ozloglašenu grupu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2021, 23:27

SNAŽNA EKSPLOZIJA NA GRANIČNOM PRELAZU NASIB! Snage bezbednosti češljaju teren, sumnjaju u ozloglašenu grupu (VIDEO)

Granični prelaz značajno doprinosi ekonomiji dve zemlje

Ujutro 20. novembra, eksplozija je potresla sirijsku stranu graničnog prelaza Nasib između Sirije i Jordana. Brigadir Dirar al Dandal, načelnik policije Dara, rekao je da je eksploziju izazvala improvizovana eksplozivna naprava (IED) koja je bila postavljena u blizini bezbednosne tačke na prelazu. Iako je pričinjena određena šteta, eksplozija nije rezultirala žrtvama.

- Ko god da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podmetnuo IED, cilj mu je bio da izazove najveći broj mrtvih i veliku štetu, ali su gubici samo materijalni - rekao je šef policije i naglasio da napad nije uticao na svakodnevne operacije na prelazu.

Posle napada, sirijske snage bezbednosti sprovode temeljnu operaciju "češljanja" unutar i oko strateškog graničnog prelaza. Nijedna grupa još uvek nije preuzela odgovornost za napad. ISIS ostaje glavni osumnjičeni. Pre samo nekoliko dana, teroristička grupa preuzela je odgovornost za napad IED-om koji se dogodio na oko 35 kilometara severno od graničnog prelaza Nasib.

Sirija i Jordan ponovo su otvorili granični prelaz Nasib u septembru. Ovaj korak je rezultat velikog poboljšanja odnosa između dve arapske zemlje. Granični prelaz značajno doprinosi ekonomiji obe zemlje.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.