Izvor: Blic, 13.Dec.2017, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLUČAJ "HAVANA" Iznudili 110.000 evra od biznismena, a pušteni da se BRANE SA SLOBODE

Vladimir Popović, Dalibor Đorić i žandarm Vojislav Kostić pušteni su juče iz Centralnog zatvora i u nastavku suđenja za iznudu 110.000 evra i prebijanje “dužnika” braniće se sa slobode, saznaje “Blic”.

Kako saznajemo, branioci trojke iz kazina “Havana” su Višem sudu na kraju ročišta u utorak, kao po običaju, uputili molbu da okrivljeni nastavak suđenja prate sa slobode. Sud, koji je zahteve do sada odbacivao, ovoga puta doneo je odluku da ukine zatvorski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pritvor Đuriću, Popoviću i Kostiću, odnosno da im ga zameni kućnim pritvorom sa nanogicama. S tim u vezi, trojica nasilnika juče su napustila CZ.

Sud je inicijalno pritvor trojci iz “Havane” određivao po dva osnova - kako ne bi ponovili delo i kako ne bi uticali na svedoke. U obzir do sada nisu uzimane druge dve potencijalne okolnosti - mogućnost bekstva i uznemirenja javnosti.

Interesantno je da je odluka o ukidanju pritvora donesena na ročištu na kom je svedočila Marina, supruga Miloša Rilaka, žrtve ove iznude. Njeno svedočenje koncentrisalo se pre svega na opisivanje posledica traume kroz koju je Rilak prošao.

- Miloš se promenio, ne izlazi napolje kad padne mrak, ne izvodi ćerkicu napolje. Pokušavam da zaboravim kako sam ga te noći prala, pokušavajući da zaustavim krvarenje - rekla je supruga oštećenog. Osim nje, juče je saslušano još osam svedoka.

Podsećamo, Popović, Đorić i Kostić uhapšeni su u januaru ove godine u sklopu istrage o iznudi u kojoj su od Rilaka i njegovog poslovnog partnera Zorana Pavlovića.

Oni se terete da su na ime nepostojećeg duga za mobilne telefone od dvojice biznismena pokušali da iznude novac, a uhapšeni su u akciji Uprave kriminalističke policije u kazinu "Havana".

Popović, Đorić i Kostić dobro su poznati srpskim istražnim i obaveštajnim organima. Njih trojica označena su kao pripadnici i istaknuti članovi ozloglašenog škaljarskog klana. Popović, koji je i upravnik "Havane", navodno je dobar prijatelj i saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća. S druge strane, Kostić, bivši žandarm, visoko je u hijerarhiji klana, a njegov brat uhapšen je u novobeogradskom restoranu "Zlatibor", u velikoj policijskoj akciji u kojoj je uhapšeno više pripadnika klana.

Protiv Vojkana Kostića traje istraga o nelegalnom nošenju pištolja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj "Havana" – optuženima ukinut pritvor

Izvor: RTS, 13.Dec.2017

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor vlasniku kluba "Havana" Vladimiru Popoviću zvanom Pop (42) i još dvojici okrivljenih za iznudu i teške telesne povrede i odredio im kućni pritvor uz elektronski nadzor (nanogicu). . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.