SLOVAČKA IZRIČITO PROTIV NEZAVISNOSTI KOSOVA! Ministar Blanar poručio: Poštujemo teritorijalni integritet SRBIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2023, 18:44

SLOVAČKA IZRIČITO PROTIV NEZAVISNOSTI KOSOVA! Ministar Blanar poručio: Poštujemo teritorijalni integritet SRBIJE

Oglasio se slovački šef diplomatije.

Slovački ministar spoljnih poslova Juraj Blanar izjavio je danas u Pragu da nova vlada poštuje teritorijalni integritet Srbije i da je jedna od pet država Evrope koja ne priznaje nezavisno Kosovo.

Blanar je ovu izjavu dao na konferenciji za novinare posle susreta sa šefom češke diplomatije Janom Lipavskim u kontekstu Ukrajine koju je, kako je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napala Rusija.

Mi osuđujemo čin Ruske Federacije kao kršenje međunarodnog prava. Za zemlje kao što je Slovačka poštovanje međunarodnog prava je najjače oružje koje imamo. Kao što je kršenje međunarodnog prava bio slučaj Kosova. Zato smo jedna od pet zemlja koje Kosovo ne priznaju - kazao je Blanar.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Novi šamar Kurtiju iz EU: Šef diplomatije Slovačke nikad jasniji - nećemo priznati nezavisnost tzv. Kosova

Izvor: 24sedam.rs, 06.Nov.2023

On je istakao da je Slovačka dosledno pristupala slučajevima kršenja međunarodnog prava

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.