SIRENE ZA VAZDUŠNU OPASNOST, 800 ŽRTAVA...Novinar iz Srbije u Jerevanu: Situacija na Kavkazu napeta! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 09:45

SIRENE ZA VAZDUŠNU OPASNOST, 800 ŽRTAVA...Novinar iz Srbije u Jerevanu: Situacija na Kavkazu napeta! (VIDEO)

Dok traju oružani sukobi u Nagorno-Karabahu, izveštač RTS-a iz Jerevana kaže da je situacija u prestonci Jermenije napeta.

Izveštač RTS-a u Jerevanu situaciju u prestonici Jermenije opisuje kao napetu, navodeći da su šestorica policajaca proveravali njegovu novinarsku akreditaciju.

Navodi da se nezvanično govori da veliki broj dece iz Nagorno-Krabaha boravi po hotelima i drugim smeštajima u Jerevanu i drugim gradovima.

Kako kaže, vest da su četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << azerbejdžanske bespilotne letelice krenule ka Jerevanu kasnije je demantovana. Samo jedan dron stigao je do okoline glavnog grada Jermenije dok su preostala tri oborena iznad Nagorno-Karabaha.

To, kako kaže izveštač, nije uplašilo Jeremene dodajući da se nisu ni oglasile sirene za vazdušnu opasnost.

Taj potez azerbejdžanske vojske samo ih je dodatno razljutio i učvrstio u rešenosti, kao što su rekli sagovornici RTS-a, dodavši da očekuju da će ovaj sukob bude konačan i da će i istisnuti protivničke trupe sa teritorije Nagorno-Karabha.

Manipulacije brojem žrtava

Na planu propagandnog rata manipuliše se brojem žrtava. Azebejdžanske vlasti tvrde da Jermenija ima čak 2.300 poginulih i ranjenih, dok iz Jerevana tvrde da je taj broj samo sto i da Baku ima oko 800 žrtva.

Tvrdi se da Jermenija drži sve strateške položaje u spornoj oblasti, dok to druga strana oštro demantuje i poručuje da su se posle poslednje akcije azerbejdžanske vojske, jermenske trupe razbežale.

Izveštač RTS-a navodi da je u noćnim letovima u Jerevan stiglo oko petnaestak dobrovoljaca u uniformama spremni da krenu na front.

I u Jermeniji i Azerbejdžanu rade građani Srbije, pa su tako dvojica sportista doputovala u Jerevan.

Božović kaže da se ne plaši i da je prativši istoriju shvatio da su sukobi Jermenije i Azerbejdžana oko Nagrono-Karabaha česti i očekuje da će ubrzo prestati.

Zbog ranjavanja francuskih novinara važi novi režim za ulazak u Nagrono-Karabah. Ekipa RTS-a, ukoliko dobije dozvolu, moći će da uđe samo uz pratnju jeremenskih vlasti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nagorno-Karabah gori pod dejstvom artiljerije, na granicu pristižu izbeglice

Izvor: RTS, 03.Okt.2020, 08:10

U Jerevanu je prethodne noći bilo mirno ali u prestonici nepriznatog Nagorno-Karabaha Stepanakertu su cele noći odjekivale eksplozije a na grad su padale i balističke rakete, javlja izveštač RTS-a. . Stepanakert glavni grad nepriznate oblasti Nagorno-Karabah je pod konstantnom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.