SELO U SRBIJI IMA VIŠE TURISTA NEGO STANOVNIKA: Gosti stižu iz CELOG SVETA zbog jedne veoma bitne stvari!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 11:02

SELO U SRBIJI IMA VIŠE TURISTA NEGO STANOVNIKA: Gosti stižu iz CELOG SVETA zbog jedne veoma bitne stvari!

Budimlija, selo nadomak Loznice, prema kome je priroda bila naročito darežljiva, tokom turističke sezone ima više gostiju nego stanovnika – vredi proveriti zašto.

U podnožju planine Gučevo smeštana je Budimlija, selo od stotinak stanovnika, u kojem zbog velikog broja turista, tokom leta boravi tri puta više ljudi.

Gosti pristižu iz svih krajeva naše zemlje i inostranstva, zbog, kako kažu, netaknute prirode, ali i aktivnog odmora.

- Meni odgovara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovo mesto, nije kao u drugim gradovima, i svuda. Ovde je lepo i ima Sunca, ima lepa okolina, čist je vazduh - kaže Kosta Vučković, iz Kragujevca.

- Iskreno iznenađeni smo pošto smo očekivali da ovde budu samo sadržaji za decu, ali je super što postoje i sadržaji za nas mame i za tate, u principu i za odrasle. Na primer, evo danas imamo paljenje logorske vatre, imamo streljaštvo, zip lajn, imamo limbo dens, tako da u principu ceo dan je upotpunjen - kaže Gordana Vučković, gošća iz Subotice.

Letovanje u Budimliji uglavnom je namenjeno porodicima sa decom, od kojih se neki prvi put upoznaju sa prednostima planinskog i seoskog života. Gučevski vidokovci nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a poseta okolnim izletištima sastavni je deo odmora.

Priroda je, kažu, prema Budimliji bila naročito darežljiva. Osim zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta, u njenoj blizini nalazi se i vodopad Skakavac visok sedam metara. Gostoljubivost domaćina, ali i meštana, kažu gosti, samo su neki od razloga zašto se uvek rado vraćaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.