SCENA IZ PRODAVNICE RASTUZILA SRBIJU Pomogao deki koji nije imao dovoljno novca a ovo nije ocekivao

Izvor: medio.rs, 31.Okt.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SCENA IZ PRODAVNICE RASTUZILA SRBIJU Pomogao deki koji nije imao dovoljno novca a ovo nije ocekivao

Marko Ekmedžić prepričao je scenu iz prodavnice od koje zastaje knedla u grlu. Ovoga puta, u pitanju je jedan deka, a mi vam priču prenosimo u celosti.

"Odem juče u prodavnicu. Ispred mene, neki starac od preko 80 godina. Dva paradajza, tikvica, kilo brašna, kilo šećera i poneka sitnica. Ništa luksuzno, ništa previše vredno ili samo za sladokusce.

Starac izvrne ceo novčanik, sa sve par metalnih novčića. Kasirka prebroji i dođe na skoro 1.000 dinara. Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << dovoljno. Pita starca da li da nešto ostavi sa strane, dok on donese ostatak novca, ili da odbije nešto sa računa. On joj kaže da ne ostavlja ništa, jer on i baba ionako više nemaju novca kod kuće, nego neka skine nešto.

Odguruje rukom, nesigurno, ona dva paradajza i tikvicu i pita šta još od svojih skromnih potreba da ostavi. Ja dajem kasirki 200 dinara i kažem da vrati gospodinu u kesu njegove namirnice. Starac još prebira po džepovima, u nadi da će naći neki zagubljeni dinar.

Vraća pogled i kaže: „Nemam stvarno ništa više u džepu, uzmite nešto od toga što sam hteo da kupim“. Kasirka mu kaže da sam ja dodao onoliko koliko je nedostajalo.

Starac me pogleda, zbunjeno, a onda obori pogled i kaže: „A šta ja sad da radim?“

"Ništa", ja mu odgovaram, uzmite vaš bakaluk i idite kući, sve je u redu".

"Ali, meni se ovo nije nikada desilo”, kaže starac, i dalje zbunjen. Stvarno ne znam šta da radim?, kaže on i gleda zbunjeno u kasirku.

"Pa eto, ima još dobrih ljudi", kaže kasirka, a i ona obara pogled.

"Dajte mi makar vaš broj telefona i adresu, pa ću Vam doneti 200 dinara, kad budem imao", kaže deda.

"Taman posla, sve ste vi to odradili i zaradili još pre mnogo godina", pokušavam da uz osmeh razbijem njegovu muku.

"Ali meni se stvarno ovo nije nikada desilo, da mi neko toliko pomogne…", kaže starac i počinje da se trese i plače u svojoj bedi, kao da sam mu dao grumen zlata, a ne zgužvanu novčanicu.

Kasirka mu pakuje ostatak stvari u kese, a i njoj je teško. Ona radi verovatno za 25 ili 30.000 i zna sigurno i sama šta znači nemati.

"Dođite makar na kafu, ja moram da Vam se odužim", jeca starac.

"Ne morate vi ništa, osim da se smirite i odete kući, spremite ručak i odmarate", pokušavam da ga uz osmeh nekako smirim.

Pruža mi ruku. "Kako se zovete?"

"Marko", odgovaram.

"Ja sam Milan i pamtiću Vas dok sam živ".

(Opanak)

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.