SAV NOVAC OD NAGRADE POKLONIO MALOJ MONIKI Tomislav Kostić - niški kardiolog velikog srca

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2020, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAV NOVAC OD NAGRADE POKLONIO MALOJ MONIKI Tomislav Kostić - niški kardiolog velikog srca

Njaviše gradsko priznanje dr Kostiću je pripalo za izuzetne rezultate u karijeri tokom koje je ugradio preko 3.500 pejsmejkera i sproveo preko 2.000 dijagnostičkihi invazivnih procedura, a nakon uručenja nagrade talentovani stručnjak pokazao je da ima veliko srce.

- Odlučio sam da kompletan novčani deo nagrade poklonim devojčici za lečenje i rehabilitaciju. Imam dve ćerke, od kojih starija ima 13 godina. Želeo sam da joj pomognem da sve to što pre zaboravi. Nadam se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ćemo se i mi kao društvo što pre dozvati pameti da se ovakve stvari više ne dešavaju, a njoj želim da se što pre oporavi - kaže doc. dr Kostić.

Ovaj uspešni kardiolog, koji je autor i koautor preko 100 naučnih radova, od kojih je više od 20 objavljeno u priznatim stručnim časopisima kaže da mi je nagrada "11. januar" priznanje i za kliniku i za sve njegove kolege.

- Puno mi znači ova nagrada, u karijeri lekara dođu priznanja, ali kada dođe iz svog grada to priznanje se svrstava u nešto najvrednije što čovek dobije. Kardiologija je takva vrsta posla da pojedinac ništa ne bi sam mogao da uradi - istakao je doc. dr Krstić.

Od preseljenja u novi Klinički centar u Nišu, klinika za kardiologiju je jedna od najvećih, sa najvećim brojem pacijenata:

- Preko 33.000 pacijenata je pregledano samo prošle godine. Ova nagrada je za sve kolege na klinici, na neki način naša zajednička pobeda - kaže dr Kostić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.