SAMI ALBANCI SVESNI DA KURTI LAŽE: Nisu bitne njegove želje, nego ono što kaže međunarodna zajednica

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021, 08:23

SAMI ALBANCI SVESNI DA KURTI LAŽE: Nisu bitne njegove želje, nego ono što kaže međunarodna zajednica

Dijalog nije izmislila takozvana vlada Kosmeta ili nešto što je izmislila ili nametnula Srbija

Nekadašnji takozvani ministar za evropske integracije i savetnik bivšeg predvodnika terorista Hašima Tačija, Bekim Čolaku, izjavio je da je dijalog Beograda i Prištine politički proces koji je nametnula međunarodna zajednica, i da će se pitanjem dijaloga baviti svaka vlada do konačnog sporazuma.

- . To je tražila međunarodna zajednica, tačnije Generalna skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ujedinjenih nacija, odmah nakon odluke Međunarodnog suda pravde po pitanju kojim se Srbija tada pozabavila u vezi sa legitimitetom proglašenja nezavisnosti Kosmeta - rekao je Čolaku.

Istakao je da je dijalog "predstavlja teret koji će nositi svaka kosovska vlada dok se ne postigne konačni sporazum o punoj normalizaciji odnosa".

- Kurtijeva takozvana vlada je izjavila da dijalog nije prioritet, ali da li će to biti prioritet, videćemo tokom narednih nedelja. Ako se dijalog ne nastavi u roku od šest meseci, takozvana vlada će dokazati da dijalogu ne daje prioritet. Koliko god pritiskali, ovo je pitanje koje će opet zahtevati pažnju vlade i svih institucija. Ne mislim da za Kosmet, niti za Srbiju, ne postoji bilo koje drugo važnije sredstvo na raspolaganju kojim bi se rešili problemi i otvorila nova pitanja između dve zemlje, vezano za napredak u evroatlantskim integracijama, posebno za Kosmet - rekao je Čolaku.

Naglasio je da ne postoji drugi mehanizam koji bi zamenio dijalog.

- Nije stvar u željama premijera, vlade ili parlamenta, ali samo će vreme pokazati koliko će biti otporan na to, ne sumnjam da će ga snažno nametnuti međunarodna zajednica - zaključio je Čolaku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.