SAD objavile nove sankcije IRANU: Na udaru zvaničnici i kompanije

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD objavile nove sankcije IRANU: Na udaru zvaničnici i kompanije

Iran je ove sedmice lansirao raketne udare u znak odgovora na ubistvo generala Kasima Sulejmanija

Sjedinjene Američke Države nameću dodatne sankcije Iranu zbog njegovog napada na američke trupe u Iraku ove sedmice, kazao je u petak ministar trezora SAD-a Stiven Mnučin.

- Objavljujemo dodatne sankcije protiv iranskog režima - naveo je on na konferenciji za medije u Beloj kući gde se pojavio sa državnim sekretarom Majkom Pompeom.

Pompeo i Mnučin su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u petak naveli kako su mete novih sankcija osam iranskih zvaničnika, te kompanije u sektoru čelika i drugim sektorima.

Iran je ove sedmice lansirao raketne udare u znak odgovora na ubistvo generala Revolucionarne garde (IRGC) Kasima Sulejmanija.

Sulejmani je prošle sedmice ubijen u napadu bespilotne letelice na Međunarodnom aerodromu u iračkoj prestonici Bagdadu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vašington objavio nove sankcije iranskim firmama i zvaničnicima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jan.2020

Sjedinjene Države su 10. januara objavile da uvode nove sankcije protiv Irana posle iranskih napada na američke baze u Iraku. Državni sekretar Majk Pompeo i ministar finansija Stiven Mnučin rekli su 10. januara na konferenciji za novinare da su na meti novih sankcija osam visokih iranskih zvaničnika...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.