SAD i Engleska de-fakto umešane u diverzije na gasovodima Severni tok

Izvor: B92, 27.Sep.2023, 14:59

"SAD i Engleska de-fakto umešane u diverzije na gasovodima Severni tok"

Teroristički akt na gasovodima "Severni tok" su na ovaj ili onaj način organizovale Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija.

Ovo je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

Američki novinar Simor Herš, dobitnik Pulicerove nagrade, koji se bavio istragom o diverzijama na gasovodima, objavio je juče, na godišnjicu terorističkog akta, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika, da je Bajdenova administracija donela odluku o diverzijama strahujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će izgubiti uticaj na Nemačku i zapadnu Evropu zbog isporuka jeftinog gasa iz Rusije.

Herš je takođe naveo i da nikakve važne informacije o misiji u SAD nisu unošene u kompjuter, te da su američke vlasti sakrile tragove učešća Amerikanaca u terorističkom napadu na gasovode.

"Ovde nije važno ko je šta unosio u kompjuter, već je bitno što su, de-fakto, ovaj teroristički akt protiv kritični važne energetske infrastrukture, koja, između ostalog, pripada i međunarodnoj zajedničkoj kompaniji, na ovaj ili onaj način, organizovale SAD i Velika Britanija. One su na ovaj ili onaj način umešane u ovaj teroristički akt", istakao je portparol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kremlj: SAD i Velika Britanija umešane u teroristički napad na Severni tok „na ovaj ili onaj način“

Izvor: Vostok.rs, 27.Sep.2023

 . Teroristički napad na gasovod Severni tok organizovale su na ovaj ili onaj način SAD i Velika Britanija, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da su ove zemlje umešane u ono što se dogodilo.. „Ne znamo ko su izvori gospodina Herša, ali u svakom slučaju, suštinski,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.