Ružić i Čadež o saradnji u razvoju dualnog obrazovanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2020, 17:16

Ružić i Čadež o saradnji u razvoju dualnog obrazovanja

O razvoju saradnje sa privredom u oblasti unapređenja dualnog obrazovanja u Srbiji razgovarali su danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Ružić je naveo da je saradnja sa privredom kroz zajedničke aktivnosti sa PKS od velike je važnosti za nastavak reforme obrazovanja, saopštilo je Ministarstvo.

Dodao je da će se nastojati da u izmene zakonodavnog okvira za dualno obrazovanje bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uključena i privreda kako bi se zakon bio kvalitetniji.

On je najavio da će od sledeće godine fokus biti na unapređenju programa za srednje škole i na razvoju studijskih programa.

Čadež je ocenio da je za privredu važno da se nastavi stalna komunikacija Komore i njenih članica sa Ministarstvom kako bi se kroz dalji razvoj, širenje i promociju srednjoškolskog dualnog obrazovanja i uvođenje dualnih studija, obezbedili kadrovi prema potrebama kompanija i zahtevima savremenog poslovanja.

On je ukazao na potrebu otvaranja trening centara kroz zajedničke aktivnosti preduzeća i srednjih škola i aktivniju promociju primera uspešne prakse.

Čadež je ocenio da postoje spremnost i veliko interesovanje privrede da se uključi u razvoj visokoškolskog dualnog obrazovanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.