Ružić: Sve spremno za održavanje male mature

Izvor: Beta, 23.Jun.2021, 09:30

Ružić: Sve spremno za održavanje male mature

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je jutros da je "zaista sve spremno" za održavanje male mature i da je sve uradjeno "uz sinergiju" svih nadležnih institucija.Oko 68.000 djaka osmih razreda osnovnih škola danas polaže test iz maternjeg jezika, u četvrtak test iz matematike a u petak kombinovani test."Saradjujemo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) i Poštom Srbije, imamo 1.247 osnovnih škola, više od 12.700 pregledača testova i 1.700 supervizora. Epidemiloške mere se poštuju", kazao je Ružić za Radio-televiziju Srbije (RTS).On je naveo da se test radi u fiskulturnim salama u školama u čijim odeljenjima ima do 50 učenika, a da je u školama gde se test radi u učionicama dozvoljeno prisustvo do 12 učenika i dva dežurna nastavnika.Navode sindikata da su učenici pokazali nizak nivo znanja na probnim testovima male mature, Ružić je odbacio i ocenio da nema odudaranja u proseku znanja u odnosu na prethodne godine."Pratili smo situaciju sa resornim zavodom i trudili se da test korespondira sa sadržajem koji je deci predstavljen u ovih godinu i po dana vanrednih okolnosti", istakao je on.Ružić je naveo da su svi testovi dostavljeni, uz asistenciju Pošte i MUP, ali i upozorio da prete najdrastičnije kazne za objavljivanje sadržaja ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ružić: Zakon dozvoljava crkvama da odobre nastavnike na studijama teologije

Izvor: N1 televizija, 23.Jun.2021

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da izmene Zakona o visokom obrazovanju propisuje da visokoškolske ustanove sa programima teologije mogu da propišu saglasnost crkve kao neophodan uslov za izbor nastavnika.

Nastavak na N1 televizija...

Ružić: Ispit za osmake kontroliše 12 hiljada kontrolora, rade i MUP, Pošta

Izvor: Danas, 23.Jun.2021

Ministar prosvete, Branko Ružić, izjavio je u Skupštini Srbije da je danas, testom iz srpskog odnosno maternjeg jezika, počeo završni ispit za osnovce u svih 247 osnovnih škola i da će ispit polagati 68 hiljada osmaka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.