Rusija proteruje slovačkog diplomatu kao uzvratnu meru

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2018, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija proteruje slovačkog diplomatu kao uzvratnu meru

Rusija je danas saopštila da je naložila proterivanje slovačkog diplomate kao uzvratnu meru na isti potez Slovačke zbog navoda da je ruski diplomata radio kao špijun.

Slovački premijer Peter Pelegrini rekao je prošle nedelje da je Bratislava proterala ruskog diplomatu, navodeći da su njegove aktivnosti bile uperene protiv interesa Slovačke i NATO.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je izrazila žaljenje zbog "neprijateljskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poteza" Slovačke i najavila da je Moskva naložila proterivanje slovačkog diplomate.

Za razliku od mnogih drugih evropskih zemalja, Slovačka nije proterala ruske diplomate u martu kao odgovor na trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke u engleskom gradu Solsberiju. London je optužio Rusiju za taj napad, što je Moskva demantovala.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.