Rusi žele da brendiraju svetsko nebo VIDEO

Izvor: B92, 20.Jan.2019, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi žele da "brendiraju" svetsko nebo VIDEO

Ruski startap StartRocket ima ideju kako da oglašavanje na džambo plakatima zaista uveća do istinskih "džambo" dimenzija.

Njihova ideja je da u Zemljinu orbitu lansiraju na desetine malih CubeSat satelita, veličine 10x10x10 centimetara, koji će moći da se slože u određenu formaciju. Svi sateliti jedne grupe bili bi lansirani istom raketom, na visinu od oko 450 kilometara (nešto više od visine na kojoj se nalazi Međunarodna svemirska stanica).

Tamo bi grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << satelita formirala "ekran" - Orbital Display, u kome bi svaki CubeSat predstavljao jedan piksel koji bi bilo moguće pojedinačno kontrolisati. Za kreiranje slike, svaki satelit bi imao sopstveno rasklopivo ogledalo kojim bi mogao da reflektuje Sunčevu svetlost prema Zemlji.

To za rezultat ima stvaranje velikog ekrana koji orbitira oko naše planete. Zbog brzine orbitiranja pojedini delovi Zemljine kugle bi mogli ovu formaciju satelita da gledaju u trajanju od oko šest minuta u pojedinačnom preletu.

Takav ekran bi, kao što se može videti u promotivnom videu, mogao da na noćnom nebu ispisuje poruke, simbole i, najvažnije, logotipe kompanija koje bi htele da plate reklamu na "orbitalnom ekranu".

Ruski preduzetnici kažu da još ne znaju koliko bi oglašavanje na Orbital Displayu moglo da košta, ali očekuju podršku od kompanija i brendova čiji je "ego sjajniji od Sunca".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusi žele satelitima da ispisuju reklame po nebu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Jan.2019, 13:50

Ruski startup StartRocket ima ideju kako oglašavanje na jumbo plakatima da uveća na zaista „jumbo“ proporcije. Njihova ideja jeste da u Zemljinu orbitu lansiraju desetak malenih CubeSat satelita, obično veličine 10x10x10 centimetara, i slože ih u formaciju. Svi sateliti jedne grupe bili bi lansirani...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.