Rusi objavili snimak: Proriv ide i uništava

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 13:22

Rusi objavili snimak: "Proriv" ide i uništava

Rusko ministarstvo odbrane objavilo na svom kanalu na Telegramu dejstvovanje tenka T-90M u Donbasu.

Reč je o tenku koji je opremljen novim modulom borbene kupole sa topom kalibra 125 milimetara, a koji obezbeđuje upotrebu nove municije visokih performansi i vođenih projektila, omogućava uništavanje tenkova i drugih neprijateljskih oklopnih vozila u dometu do pet kilometara.

U tekstu ispod objavljenog snimka se navodi da je snimljena tenkovska posada T-90M proriv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zapadnog vojnog okruga, koja uništava tenk T-80 ukrajinske vojske koji se približava ruskim pozicijama u Donbasu sa zatvorene vatrene pozicije.

T-90M je znatno unapređena verzija glavnog borbenog tenka T-90, opremljen snažnijim motorom i poboljšanom oklopnom zaštitom.

Takođe može da lansira protivtenkovske vođene rakete i ima poboljšane sisteme za kontrolu vatre.

Tenk prvenstveno koriste ruske kopnene snage, ali je izvezen i u nekoliko drugih zemalja. Dizajniran je da radi u različitim okruženjima, uključujući pustinjske, arktičke i urbane pejzaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.