Rusi besni na Hrvate, izdali saopštenje – Izabrali ste neprijateljstvo

Izvor: B92, 25.Maj.2022, 19:14

Rusi besni na Hrvate, izdali saopštenje – "Izabrali ste neprijateljstvo"

Na današnji dan pre 30 godina Republika Hrvatska i Ruska Federacija uspostavile su diplomatske odnose.

Tim povodom rusko Ministarstvo spoljnih poslova izdalo je saopštenje u kojem, pozivajući se na godišnjicu, zražavanja žaljeje zbog, kako kažu, "neprijateljskih poteza koje je Zagreb poslednjih meseci napravio".

"Dvadeset petog maja obeležavamo 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Hrvatske. Rusko-hrvatske odnose >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u protekle tri decenije obeležila je pozitivna dinamika i postepeni razvoj celokupnog kompleksa saradnje. Formirali smo čvrst ugovorni i pravni okvir za saradnju koji pokriva širok spektar oblasti. Uspostavili smo konstruktivan politički dijalog koji nam je omogućio da sa visokim nivoom poverenja razmenimo mišljenja o situaciji u Evropi. Aktivno smo razvijali trgovinsku, ekonomsku i investicionu saradnju. Uspešno smo realizovali niz zajedničkih projekata u kulturno-humanitarnoj oblasti", navodi se u saopštenju.

"Sa žaljenjem moramo konstatovati da su hrvatske vlasti u poslednjih nekoliko meseci izabrale neprijateljsku liniju ponašanja prema Rusiji, koja je u snažnoj suprotnosti sa postignutim kvalitetom naših bilateralnih odnosa i koja uništava samo njihovo tkivo i uzroke. ozbiljna šteta po temeljne interese dve zemlje. Sva pozitivna dostignuća iz prošlosti danas su na udaru", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

"Uvereni smo da je takav destruktivan pristup poguban i da nema perspektive. Takođe verujemo da će prevladati zdrav razum i da će se Hrvatska vratiti na put konstruktivnog dijaloga i saradnje na obostranu korist zasnovanu, između ostalog, na svesti o geopolitičkim realnostima i pravim nacionalnim interesima", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Šteta je što su hrvatske vlasti poslednjih meseci odlučile da zauzmu neprijateljski stav prema Rusiji" Rusko ministarstvo se obrušilo na Hrvatsku

Izvor: Blic, 25.Maj.2022

Na današnji dan pre 30 godina Republika Hrvatska i Ruska Federacija uspostavile su diplomatske odnose. Tim povodom na Fejsbuku se oglasilo rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.