Ročište oko zemljišta SPC u Prištini odloženo za 25. mart

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021, 16:44

Ročište oko zemljišta SPC u Prištini odloženo za 25. mart

Ročište po tužbi Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve, u vezi vlasništva na četiri hektara zemljišta, odloženo je za 25. mart, jer za današnje ročište nisu bili poslati sudski pozivi.

"Izvinjavamo se zbog propusta, nismo mogli da pošaljemo pozive u naznačeno vreme i danas ne možemo da održimo glavni pretres", rekao je sudija, koji je dodao i da je danas od Univerziteta u Prištini primljen podnesak u kojem je zatraženo da se ročište odloži za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << drugi datum, prenosi portal Kosovo online pozivajući se na prištinske medije.

Sekretar Univerziteta Esat Keljmendi, koji je prisustvovao ročištu u ulozi zakonskog zastupnika tog univerziteta, iako nije dobio poziv od suda, naglasio je da je o današnjem saslušanju saznao preko medija.

Univerzitet u Prištini tužio je Srpsku pravoslavnu crkvu za navodnu "uzurpaciju više od četiri hektara zemljišta za izgradnju Sabornog hrama Hrista Spasa, koji se", kako pišu kosovski mediji, nalazi na zemljištu koje pripada univerzitetu, a registrovano je na SPC.

U martu 2017. godine, Apelacioni sud u Prištini potvrdio je presudu Osnovnog suda te je zemljište od preko četiri hektara unutar kampusa Univerziteta u Prištini pripalo Srpskoj pravoslavnoj crkvi, odnosno Sabornom hramu Hrista Spasa u Prištini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.