ALBANCI PONOVO UDARAJU NA CRKVU HRISTOVU: Spremaju otimačinu imovine SPC, smeta im sve srpsko

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 13:17

ALBANCI PONOVO UDARAJU NA CRKVU HRISTOVU: Spremaju otimačinu imovine SPC, smeta im sve srpsko

Ročište po tužbi Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve biće održano danas u Osnovnom sudu u Prištini, prenosi Zeri.

Naime, Univerzitet u Prištini tužio je Srpsku pravoslavnu crkvu za navodnu "uzurpaciju više od četiri hektara zemljišta za izgradnju Sabornog hrama Hrista Spasa", koji se, kako piše Zeri, nalazi na zemljištu koje pripada univerzitetu, a registrovano je na SPC.

Iz studentske organizacije "Studentska demokratija" rekli su da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas očekuju da sud odluči da vrati imovinu koja, kako navodi list, pripada univerzitetu, a koju je prisvojila u vreme prinudnih mera na Univerzitetu

- Crkva postavljena nasilnim merama u kampusu Univerziteta u Prištini simbolizuje plan Srbije za etničko čišćenje Albanaca i ovaj objekat bi trebalo da funkcioniše kao muzej nedavnih ratnih zločina na Kosovu - rekao je Mehid Ramusa iz "Studentske demokratije".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini

Izvor: RTS, 01.Mar.2021

U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa. . Ročište je odloženo zbog neupućivanja poziva za ročište podnosiocima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.