Ringier Axel Springer otvorio najmoderniju štampariju na Balkanu

Izvor: Blic, 02.Sep.2013, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ringier Axel Springer" otvorio najmoderniju štampariju na Balkanu

Inovirana i proširena štamparija APM Print, koja je vlasništvo kompanije "Ringier Axel Springer", otvorena je danas u Ulici Milutina Milankovića u Novom Beogradu. Štampariju je u pogon presecanjam vrpce i pritiskom na dugme pustio prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Vučić je tom prilikom izjavio da je za Vladu Srbije veoma važna ova investicija i to iz nekoliko razloga.

- Prvi je da se biznis u Srbiji razvija i da investitori u Srbiji mogu nesmetano da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ulažu i ostvaruju profit bez pravnih i političkih poteškoća. Važno je i zbog toga što ćemo imati novozaposlene radnike, a na izgradnji objekta radile su domaće građevinske firme. Takođe, u budžet Srbije će iz ove kompanije na ime doprinosa i poreza sliti sredstva koja, koliko znam, ova kompanija godinama redovno izmiruje - rekao je Vučić.

Danas se u Beogradu održava skup kom će priusustvovati stotinak mladih menadžera naše kompanije, gde će se pričati o budućnosti medija i digitalizaciji.

Vučić je istakao da se neretko ne slaže s onim što pišu izdanja "Ringier Axel Springera", ali da ne misli da je to loše.

- Izrabrali ste put da se dopadnete narodu. Ni do sada, a ni ubuduće se niko neće mešati u vaš rad - rekao je Vučić.

Direktor kompanije "Ringier" Mark Valder prethodno je istakao da je ova firma došla u Srbiju pre 10 godina, da su tada zavoleli zemlju, a posle toga i ljude.

"Ringier Axel Springer" - najveći izdavač u Srbiji

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, direktor "Ringier media" Mark Valder, izvršni direktor "Ringier Axel Springer Media AG" Mark Dekan i generalni direktor "Ringier Axel Springer Srbija" Jelena Drakulić Petrović

- Investicija od 8,4 miliona evra (milijardu dinara) treba da dokaže da smo posvećeni da ulažemo u ovu zemlju i medije u njoj. Nezavisni mediji su važni za demokratiju i ljude koji žive u Srbiji - rekao je Valder.

Valder je dodao a se više puta sretao sa Aleksandrom Vučićem i da se divi poslu koji je on obavio u vezi sa Kosovom, borbom protiv korupcije i pitanjem pridruživanja Srbije EU.

Štamparija štampa 135.000 primeraka novina na sat

Investicija je vredna 8.386.657 evra Od toga se u budžet slilo 39,5 miliona dinara, na osnovu dozvola i poreza

On je rekaod a je ponosan što je "Ringier Axel Springer" najveći izdavač u Srbiji i napomenuo da je malo neobično u današnje vreme investirati u štampariju, ali je "Ringier media" ponosna što to radi.

Generalni direktor "Ringier Axel Springer Srbija" Jelena Dakulić Petrović izjavila je da joj je čast i zadovoljstvo što može danas da u Srbiji otvori objekat na kojem se radilo dve i po godine.

- Učestvovalo je više od 20 lokalnih preduzeća iz oblasti projektovanja i gradnje. Objekat je izgrađen po najsavremenijim svetskim standardima, u skladu sa protivpožarnom i ekološkom zaštitom, i jedan je od najmodernijih u svetu. Naša štamparija može da štampa neverovatnih 135.000 primeraka na sat - rekla je Jelena Drakulić Petrović.

U ovoj štampariji štampaju se izdanja listova "Blic", "24 sata", "Alo", "Žena", "NIN", "Puls", "Autobild"...

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ringier Axel Springer otvorio najmoderniju štampariju na Balkanu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 03.Sep.2013, 11:44

ADVERTISER-SERBIA.COM /  BEOGRAD - Inovirana i proširena štamparija APM Print, koja je vlasništvo kompanije Ringier Axel Springer, otvorena je juče u Ulici Milutina Milankovića u Novom Beogradu >>>(Ključne reči: generalni direktor kompanije Ringier AG Mark Walder; Jelena Drakulić Petrović;...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.