Rim: Oko 120 letova po otvaranju granica, među prvima Nemci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 09:35

Rim: Oko 120 letova po otvaranju granica, među prvima Nemci

Rimski aerodrom Fjumićino počeo je povratak u normalu sa oko 120 letova koji glavni grad Italije povezuju sa 12 evropskih zemalja po otvaranju granica unutar Šengena posle blokade zbog korona virusa, a među prvim turistima bili su Nemci.

Procenjuje se da će na aerodromu Fjumićino do kraja leta biti obnovljeno oko 50 odsto letova u odnosu na 2019. godinu.

"Konačno smo u Italiji. Provešćemo nekoliko dana u Rimu, a zatim ćemo otići na Kapri. Htele smo da putovanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i odmorom ovo loše razdoblje kovid-19 ostavimo iza nas", rekle su majka i ćerka koje su stigle iz Frankfurta u Rim, prenosi Il Mesađero (Il Messaggero).

Među gradovima sa kojima aerodrom Fjumićino ponovo povezuje Rim su Minhen, Diseldorf, Cirih, Ženeva, Brisel, London, Pariz, Sofija, Madrid, Atina, Amsterdam i Zagreb.

Turisti su počeli da dolaze u Italiju 3. juna kada je ta zemlja otvorila granice za dolaske iz EU i područja Šengena, ali su od juče otvorene granice mnogih država za stanovnike Italije zbog čega to predstavlja novi početak za aerodrome širom Apeninskog poluostrva.

Većina članica EU otvorila je juče granice za putovanja unutar Šengena, a od 1. jula trebalo bi da usledi "druga faza" otvaranja Unije koja se odnosi na postepeno ukidanje restrikcija ka spoljnim granicama Šengena, uključujući prema Zapadnom Balkanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.