Riblja čorba sa ljutom alevom paprikom i paradajzom

Izvor: Telegraf.rs, 26.Apr.2017, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riblja čorba sa ljutom alevom paprikom i paradajzom

Sastojci:

- 1 glavica crnog luka

- 1 veća šargarepa

- 2 pečene paprike

- 3 paradajza

- biber

- 1 kašika slatke aleve paprike

- 1 kašičica ljute aleve paprike

- 1 kašika brašna

- 1.5 kg ribe (mrena, šaran, deverika, som i kečiga)

- riblja ikra po želji

- 200 ml belog vina

- so, začin i 1 suva ljuta crvena paprika

Priprema:

Jednu sitno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << iseckanu glavicu crnog luka staviti u šerpu sa uljem i na laganoj srednjoj temperaturi dinstati. Potom iseckati na što sitnije, najbolje u seckalici, 1 veću šargarepu, dodati luku i pržiti još 10-ak minuta. Dve paprike ispeći, oljustiti, iseckati što sitnije i dodati u šerpu. Pržiti još 10 min. Tri sveža paradajza oljuštiti i iseckati sto sitnije. Kuvati još 10 minuta i po ukusu dodati crnog mlevenog bibera, kašiku slatke aleve paprike i jednu kašičicu ljute aleve paprike. Doliti malo vode da se razredi i kašiku brašna. Uzeti veću šerpu i sipati 5 l vode, pa dodati  povrće koje smo dinstali. Kada proključa staviti ribu.

Za riblju čorbu je veoma bitno da stavite više vrsta riba, i obavezno bar jednu kečigu. Stavite ikru, ako volite, a ako ne volite izostavite je. Dodajte jednu ljutu suvu papriku. Kada je riba na pola kuvana izvadite je i očistite od kostiju. Neko parče ostavite krupnije ili usitnite, to je stvar ukusa. Očišćeno meso vratiti  u čorbu, doliti 200 ml belog vina i kuvati još pola sata na tihoj vatri. Pred kraj kuvanja posoliti po ukusu. Čorbu sluziti vruću.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.