Skuše pripremljene na roštilju

Izvor: Telegraf.rs, 26.Apr.2017, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuše pripremljene na roštilju

Sastojci za 4 osobe:

- 1 kg plave ribe (srdele, skuše ili tune)

- 1 vezica peršuna

- ruzmarin

- maslinovo ulje za mariniranje i pečenje

- 1 kašika soli

- 1 kašika začina

Priprema:

Ribe očistite, operite i dobro osušite. Začin i so izmešajte pa tom mješavinim pospite ribe iznutra i spolja. U trbušnu šupljinu većih riba stavite grančice peršuna, ribe složite u odgovarajuću posudu, prelijte maslinovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << uljem i pokrijte peršunovim i ruzmarinovim grančicama. Tako marinirane ribe ostavite neko vreme. Dobro ugrejte roštilj pa ribe vadite iz marinade i pecite. Tokom pečenja ribe premazujte grančicom ruzmarina koju uvijek umočite u ulje. Ribe pecite sa svake strane 5 do 10 minuta, što će, naravno, zavisiti od njihove veličine i težine.

Uz tako pripremljene ribe, već prema mogućnostima, možete poslužiti razne sveže salate ili kuvano povrće kao što su blitva, krompir i slično. Ako ste raspoloženi možete ribe staviti na ražanj i peći iznad roštilja, uz sve prethodne pripreme kao i u prvom slučaju.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.