Rezolucija o Krimu usvojena u UN, Srbija glasala protiv

Izvor: B92, 20.Dec.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezolucija o Krimu usvojena u UN, Srbija glasala protiv

Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju kojom se poziva na međunarodno posmatranje situacije u oblasti ljudskih prava na Krimu, prenosi Sputnjik.

Autor nacrta rezolucije je Ukrajina. Nacrt je na glasanju dobio podršku 70 zemalja, 26 je bilo protiv, a 77 uzdržanih. Svoj glas za nacrt dala je većina evropskih država, kao i SAD, a protiv su bile Rusija, Srbija, Kina, Indija, JAR, Jermenija, Kuba, Kazahstan, Belorusija i mnoge druge zemlje.

U rezoluciji se od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << generalnog sekretara UN traži da pronađe način za pristup međunarodnih posmatračkih misija za ljudska prava na Krim. U dokumentu se poziva Rusija da obezbedi pristup na Krim međunarodnim misijama i nevladinim organizacijama za ljudska prava.

Navodi se da je „međunarodno prisustvo na Krimu neophodno da bi se sprečilo dalje pogoršanje situacije“. U dokumentu se osuđuju „povrede prava stanovnika Krima“ uključujući i „krimske Tatare, kao i Ukrajince i lica koja pripadaju drugim etničkim i verskim grupama“.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo dokument koji je predložio Kijev „beskorisnim propagandnim letkom“ koji nema nikakve veze sa realnom situacijom na poluostrvu i interesima njenih stanovnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rezolucija o Krimu usvojena u UN, evo kako je glasala Srbija

Izvor: BKTV News, 20.Dec.2016

Svoj glas za Nacrt rezolucije čiji je autor Ukrajina dala je većina evropskih država. ..Nacrt je na glasanju dobio podršku 70 zemalja, 26 je bilo protiv, a 77 uzdržanih. Svoj glas za nacrt dala je većina evropskih država, kao i SAD, a protiv su bile Rusija, Srbija, Kina, Indija, JAR, Jermenija,...

Nastavak na BKTV News...

Rezolucija o Krimu usvojena u UN, Srbija glasala protiv

Izvor: N1 televizija, 20.Dec.2016

Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju kojom se osuđuju kršenja ljudskih prava na poluostrvu Krim za koje se kaže da ga je "privremeno okupirala" Rusija...Generalna skupština je sa 70 glasova za, 26 protiv i 77 uzdržanih usvojila rezoluciju "Situacija s ljudskim pravima u Autonomnoj Republici...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.