Izvor: Blic, 20.Jul.2011, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reparirane betonske klupe na Ušću, Kalemegdanu i pristaništu

Više od 50 betonskih klupa, koje su nastale u okviru projekta “Art2SitOn” realizovanog u okviru Belefa 2008. koje se nalaze na Ušću, Kalemegdanu i pristaništu kod Beton hale reparirane su.

Akciju je realizovao Sekretarijat za privredu u saradnji sa Belef centrom, Odeljenjem za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima „Čvorište”, opštinom Stari grad, Kiosk platformom za savremenu umetnost i Kompanijom „Telenor”.

Tim Kiosk platforme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za savremenu umetnost je 2008. godine pozvao domaće vizuelne umetnike Žanu Poliakov, Aleksandra Denića, Mladena Hrvanovića, Igora Štanglickog i Stefana Ikonića da ponude idejna rešenja za novi gradski nameštaj – klupe koje će biti realizovane u betonu.

Te godine u okviru Belefa postavljeno je više od pedeset klupa na centralne gradske lokacije koje su birane kako po atraktivnosti tako i po konkretnim infrastrukturalnim potrebama.

U protekle tri godine klupe iz projekta "Art2SitOn” postale su prepoznatljiv beogradski ulični nameštaj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.