Regionalna agencija: Ultra desničari predvođeni Nogom izazvali sukobe

Izvor: B92, 08.Jul.2020, 10:28

Regionalna agencija: Ultra desničari predvođeni Nogom izazvali sukobe

Regionalna agencija IBNA u izveštaju sa protesta u Beogradu ističe da su krajnje desno orijentisani demonstranti predvođeni Srđanom Nogom izazvali sukobe.

Agencija navodi da su mirni potesti protiv odluke vlade Srbije da tokom vikenda uvede policijski u Beogradu eskalirali u sukobe između demonstranata i snaga bezbednosti, nakon napada jednog od lidera krajnje desnice Srđana Noga, koji je pokušao da uđe u zgradu parlamenta.

U izveštaju se kaže da je grupa predvođena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nogom stala ispred ulaza u zgradu parlamenta uzvikujući desničarske i anti-migrantske parole i slogane "Nećemo napustiti Kosovo" i "O, Kosovo, Kosovo".

Agencija dodaje da je Nogo poznat po desničarskoj retorici i širenju teorija zavere protiv vakcina.

IBNA navodi da su demonstranti, koji su uzvikivali i četničke parole, počeli da bacaju baklje, kamenje i flaše na policiju, koja je upotrebila suzavac da bi umirila napade krajnje desnih grupa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.