Razmimoilaženja između prištinske vlade i Pacolija

Izvor: RTS, 30.Jan.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmimoilaženja između prištinske vlade i Pacolija

Vlada u Prištini nije jedinstvena kada je reč o tome da li Beograd treba da prizna jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, piše lista "Koha".
Bedžet Pacoli, ministar spoljnih poslova u vladi Ramuša Haradinaja, izjavio je ranije da "Srbija ne mora neizostavno da prizna kosovsku nezavisnost".

Nakon toga, usledio je odgovor iz kabineta kosovskog premijera u kojem se kaže da je "obostrano >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << priznanje neminovno".
"Kosovo je nastavilo dijalog sa Srbijom i taj proces nema alternativu. Verujemo da dijalog treba da ima vremenske odrednice i da treba da se završi obostranim priznanjem", navode za Kohu u kancelariji premijera.
Kosovska vlada, međutim, nije saopštila da li će preduzeti neke korake kako bi se izbegle ovakve kontradiktornosti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PODELJENI OKO NEZAVISNOSTI KOSOVA Pacoli priča jedno, kosovska vlada ima drugačiji stav

Izvor: Blic, 30.Jan.2018

Vlada u Prištini nije jedinstvena kada je reč o tome da li Beograd treba da prizna jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost...Bedžet Pacoli, ministar spoljnih poslova u vladi Ramuša Haradinaja, izjavio je ranije da "Srbija ne mora neizostavno da prizna kosovsku nezavisnost"...Nakon toga usledio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.