Razgovor o knjizi “63. trenutak večnosti” Momčila Minića

Izvor: Megafon.co, 26.Nov.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovor o knjizi “63. trenutak večnosti” Momčila Minića

Razgovor o knjizi “63. trenutak večnosti”, autora Momčila Minića, održaće se u četvrtak, 28. novembra, u 17:30h u svečanoj sali Univerzitetske biblioteke “Nikola Tesla” u Nišu.
Osim autora, razgovor će voditi i svedoci događaja koje je Minić opisivao u knjizi:
– Dalibor Đorđević, master inženjer mašinstva, vojnik rezervista, padobranac 63. padobranske brigade;
– Potpukovnik Vidoje Kovačević, čije je ranjavanje opisano u knjizi, koji je u vreme ratnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << sukoba bio načelnik štaba 63. padobranske brigade.
Autor Momčilo Minić rođen je 1959. godine u Nišu. Padobranstvom se bavi od 1977. godine, a vojni rok je odslužio u 63. padobranskoj brigadi 1979. godine. Rat na prostoru bivše Jugoslavije dočekao je kao niški taksista. Deo svog života iz 1991. i 1992. godine opisao je u svojoj prvoj knjizi „Nebeska ruža”. Godine 1999. ponovo sa svojom jedinicom odlazi na borbeni zadatak na Kosovo, u rejon Košara.
Knjiga „63. trenutak večnosti” je dobila nagradu „Bronzani vitez” na književnom takmičenju slovenskih naroda „Zlatni vitez”, koje je održano pod pokroviteljstvom patrijarha Ruske pravoslavne crkve Kirila, predsednika Rusije Vladimira Putina i ruske Dume u gradu Pjatigorsku u Stavropoljskoj oblasti na Kavkazu.
Organizatori, zbog organizacionih razloga, pozivaju sve zainteresovane za razgovor o knjizi “63. trenutak večnosti” da svoje prisustvo potvrde slanjem mejla.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.