Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat na Šri Lanki - ubijeno 420 tamilskih tigrova

KOLOMBO - Vojska Šri Lanke ubila je u poslednja tri dana 420 tamilskih tigrova na severoistoku zemlje, saopštio je portparol oružanih snaga.

Portparol Udaja Nanajakkara rekao je da je vojska borce Tigrova za oslobođenje tamilskog Elama odbila u demilitarizovanu zonu od 20 kvadratnih kilometara, duž obale na severoistoku Šri Lanke.

Vojska je zauzela oblast Putukudijirupu koja je, kako je rekao portparol, poslednje uporište pobunjenika.

Prema podacima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << UN, u konfliktu koji na Šri Lanki traje 37 godina poginulo je više od 70.000 ljudi, među kojima 2.800 civila.

Kolombo odbacuje poziv međunarodne zajednice za primirje, tvrdeći da bi separatistima dalo priliku da se naoružaju u nastave borbe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.