Rama pohvalio Kurtija: Ovo je važna prekretnica

Izvor: B92, 26.Okt.2023, 19:24

Rama pohvalio Kurtija: "Ovo je važna prekretnica"

Albanski premijer Edi Rama pohvalio je danas premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Razlog za to jer je, kako je naveo Rama, prihvatio, kao okvir za predstojeće pregovore, predlog EU za "odlučno napredovanje" ka deblokadi rešenja u vezi sa Zajednicom srpskih opština kroz instrumente samoupravljanja.

"Ovo je zaista važna prekretnica. Lideri Kosova i Srbije trebalo bi da pokažu liderstvo i da blisko sarađuju sa našim zapadnim partnerima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi brzo sproveli Osnovni sporazum o normalizaciji odnosa, bez ikakvih daljih odlaganja", naveo je Rama na društvenoj mreži X (Tviter).

On je dodao da Zapadni Balkan zaslužuje mir, stabilnost i saradnju radi zajedničke, bolje budućnosti, a ne sukobe, igre prebacivanja krivice i neuspehe koji svima štete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.