Radulović: Evo zašto sam podneo ostavku!

Izvor: Press, 28.Jan.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović: Evo zašto sam podneo ostavku!

„Najviše se odmaklo u pripremi zakona o stečaju i privatizaciji, izradi ličnih karata preduzeća i pripremi finansijskog restrukturiranja za preostala 153 preduzeća. Na kraju je i ova reforma zaustavljena.” navodi Radulović.
„Paket mera ekonomske stabilizacije je potpuno promašen. U njegovoj izradi nije učestvovala ni Vlada kao kolektivno telo, ni Ministarstvo privrede. Na njemu je radilo Ministarstvo finansija i kabinet Prvog potpredsednika. Ministar privrede iz protesta nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bio prisutan na javnoj sednici Vlade na kojoj je predstavljan ovaj paket javnosti” u navodi ministar koji je podneo ostavku na svoje mesto.
„Svi žele da budu deo nekakvog dila koji će se napraviti. Svi ovi vaninstitucionalni projekti su uspešno zaustavljeni od strane Ministarstva privrede, ali je potrošena velika energija uz veliki gubitak vremena.” , dodaje minister Radulović koji naglašava da je budžet za 2014. Godinu apsolutno neodrživ i pomalo neozbiljan.
Radulović ističe da je partijsko zapošljavanje I nametanje stranačkih ličnosti bez obzira na stručnost očigledno zvanična politika Vlade I neprihvatljiv deo koalicionog dogovora, zbog čega je došlo do ozbiljnog konflikta sa kabinetom Prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.
Ministar u ostavci Saša Radulović naglašava da je tu bitku uspeo da dobije tek krajem novembra.
„ Ljudi iz kabineta Prvog potpredsednika su direktno učestvovali u fijasku oko Vršačkih vinograda i to i sa strane prodavca, države, i sa strane kupca preko povezanih rodbinskih veza i njihovih firmi”. Dodaje Radulović.
On naglašava da je ovakvo nepoštovanje institucija sistema očigledno deo ekonomske strategije raznih kabineta i političkih stranaka. 
Kompletno pismo ministra Radulovića možete pročitati ovde.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Reformisti u Srbiji

Izvor: Politika, 28.Jan.2014

Slobodan Radulović podneo je ostavku na mesto ministra privrede dan pre nego što je Srbija zvanično obaveštena da se ide na vanredne izbore jer je shvatio da kabinet Aleksandra Vučića koči reforme. U dugom i dramatičnom tekstu ostavke govori se da je paket mera ekonomske stabilizacije potpuno...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.