Radijacija u Temišvaru; Direktorat za nuklearnu bezbednost Srbije: Pratimo situaciju

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 23:59

Radijacija u Temišvaru; Direktorat za nuklearnu bezbednost Srbije: Pratimo situaciju

Direktorat za radijacionu i nukelarnu sigurnost i bezbednost Srbije se oglasio povodom informacije o curenju radioaktivnog materijala u Rumuniji.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Povodom vesti koja se pojavila u medijima o curenju radioaktivnog materijala nedaleko od Temišvara, obaveštavamo javnost da o ovom događaju nema zvaničnog saopštenja rumunskog regulatornog tela za radijacionu i nuklearnu sigurnost.

Prema dostupnim informacijama, u temišvarskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Institutu za radijacionu higijenu prilikom redovnih merenja otkrivena je povišena radioaktivnost na ovoj lokaciji.

Rumunski ekspertski timovi utvrdili su da je povišena radioaktivnost lokalnog karaktera i da nema opasnosti po stanovništvo u okolini.Automatske merne stanice u našoj zemlji nisu zabeležile povećanje radioaktivnosti.

Direktorat za radijacionu i nukelarnu sigurnost i bezbednost Srbije nastavlja da prati situaciju i redovno izveštava javnost", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DA LI JE SRBIJA U OPASNOSTI?! Oglasio se Direktorat za bezbednost o curenju radioaktivnog materijala u Temišvaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 00:01

Oni su naglasili da o ovom događaju nema zvaničnog saopštenja rumunskog regulatornog tela za radijacionu i nuklearnu sigurnost..Večeras je objavljena vest da u okolini Temišvara u dvorištu javne ustanove curi radioaktivni materijal. S obzirom na to da se Temišvar nalazi nedaleko od Srbije, oglasio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.