RUSIJA NAPADA POLJSKU?! Ruski poslanik otkrio zašto je Putin poslao Prigožina u Belorusiju, evo šta mu je zadatak (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 23:11

RUSIJA NAPADA POLJSKU?! Ruski poslanik otkrio zašto je Putin poslao Prigožina u Belorusiju, evo šta mu je zadatak (VIDEO)

Suvalska prevlaka je mali, ali strateški važan pojas poljske teritorije između Rusije i Kalinjingradske eksklave.

Ruski poslanik, Andrej Kartapolov, gostujući na ruskoj državnoj televiziji Rusija-1, sugerisao je da je predsednik Vladimir Putin proterao Vagnerovce u Belorusiju kako bi se pripremio za napad na Poljsku.

Mercenaries from PMC "Wagner" were moved to Belarus to attack Poland and seize the Suwalki corridor, Russian MP Kartapolov reveals Putin's >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brilliant plan pic.twitter.com/B7WNn3FfYA

— TheKremlinYap (@TheKremlinYap) July 15, 2023

Kartapolov je, gostujući u emisiji Veče sa Vladimirom Solovjovom, izjavio da su Vagnerovci poslati da "obuče" beloruske vojnike i pripreme potencijalni napad na Poljsku kako bi preuzeli kontrolu nad Suvalki prevlakom.

Reč je o malom, ali strateški važnom pojasu poljske teritorije između Rusije i Kalinjingradske eksklave, koji je dugo bio tačka spora za Rusiju, piše Newsweek.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.