RUSI DALI OBJAŠNJENJE: Kako su američki PVO sistemi pustili dronove da prođu? Odgovor je samo jedan

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI DALI OBJAŠNJENJE: Kako su američki PVO sistemi pustili dronove da prođu? "Odgovor je samo jedan"

Saudijski sistem protivvazdušne odbrane američke proizvodnje nije uspeo da odbije napad dronovima na naftna postrojenja, jer nisu imali dobre parametre, izjavio je danas visoko pozicionirani izvor iz ruskog Ministarstva odbrane.

On je rekao da severnu granicu Saudijske Arabije štiti 88 sistema Patriot, a da se u Persijskom zalivu u blizini saudijske obale nalaze tri američka razarača naoružana protivvazdušnim sistemom Aegis sa 100 raketa SM-2, prenosi Tas s.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Postavlja se pitanje kako je tako jaka protivvazdušna odbrana pustila desetine dronova i krstarećih raketa da prođu. Za to može biti samo jedno objašnjenje: široko hvaljenim američkim sistemima Patriot i Aegis nedostaju zvanično proglašeni parametri - istakao je izvor.

On je objasnio da je efikasnost tih sistema protiv malih vazdušnih meta i krstarećih raketa mala i da su nespremni da odbiju masivne napade u uslovima prave borbe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOSKVA PORUČILA AMERIKANCIMA DA IM JE PVO SISTEM LOŠ: Dronovi prošli pored silnih Patriot i Aegis sistema protivvazdušne odbrane!

Izvor: Kurir, 19.Sep.2019

Saudijski sistem protivvazdušne odbrane američke proizvodnje nije uspeo da odbije napad dronovima na naftna postrojenja, jer nisu imali dobre parametre, izjavio je danas visoko pozicionirani izvor iz ruskog Ministarstva odbrane.

Nastavak na Kurir...

Napad dronovima pokazao ograničensot saudijske vojske, a najgore je što može da se ponovi BILO KADA

Izvor: Blic, 19.Sep.2019

Saudijski vrhunski antiraketni sistemi napravljeni su da se bave različitim pretnjama – ali nisu gledali u dobrom pravcu, nakon što su omanuli da zaustave jato dronova i krstarećih raketa koje su pre pet dana pogodile jedno od najvažnijih naftnih postrojenja u kraljevstvu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.