RS: Dečak preminuo od meningitisa

Izvor: B92, 07.Apr.2012, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS: Dečak preminuo od meningitisa

Banjaluka -- Četvorogodišnji dečak iz Banjaluke preminuo je sinoć od akutnog oblika meningitisa sa sepsom, saopštio je banjalučki Klinički centar.

Deca koja su u vrtiću bila u direktnom kontaktu sa tim dečakom preventivno primaju lekove.

Dečak je juče popodne primljen u Klinički centar u veoma teškom stanju, ali lekari, i pored uloženih napora, nisu uspeli da ga spasu. Preminuo je sinoć oko 21.15.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srpske Ranko Škrbić saopštio je da je doneta odluka da se deci, koja iz vrtića u kojem je bio i preminuli dečak, preventivno daju određeni lekovi.

Portparolka Doma zdravlja Banjaluka Dušica Stanković potvrdila je da su počeli s davanjem lekova deci iz vrtića u naselju Lazarevo, koja su bila u neposrednom kontaktu s preminulim dečakom.

U vrtiću u Lazarevu ima oko 70 dece.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četvorogodišnjak umro od meningitisa

Izvor: Kurir, 07.Apr.2012

Dečak iz Banjaluke preminuo je od akutnog oblika meningitisa sa sepsom, a deca koja su s njim u vrtiću bila u direktnom kontaktu preventivno primaju lekove..BANJALUKA - Četvorogodišnji dečak iz Banjaluke preminuo je od akutnog oblika meningitisa sa sepsom, a deca koja su s njim u vrtiću bila u...

Nastavak na Kurir...

Četvorogodišnji dečak preminuo od meningitisa

Izvor: S media, 07.Apr.2012

Četvorogodišnji dečak iz Banjaluke preminuo je sinoć od akutnog oblika meningitisa sa sepsom, a deca koja su s njim u vrtiću bila u direktnom kontaktu preventivno primaju lekove, saopštio je banjalučki Klinički centar...Dečak je juče popodne primljen u Klinički centar u veoma teškom stanju,...

Nastavak na S media...

Četvorogodišnji dečak umro od meningitisa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2012, 06:11

BANJALUKA -..Jedan četvorogodišnji dečak iz Banjaluke preminuo je sinoć od akutnog oblika meningitisa sa sepsom, saopšeno je iz banjalučkog Kliničkog centra...Dečak je juče oko 14 sati dovezen u veoma teškom stanju u banjalučki Klinički centar, ali i pored uloženih napora lekari nisu uspeli...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.