Banjaluka: Četvorogodišnjak preminuo od akutnog meningitisa

Izvor: Blic, 07.Apr.2012, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka: Četvorogodišnjak preminuo od akutnog meningitisa

Jedan četvorogodišnji dečak iz Banjaluke preminuo je sinoć od akutnog oblika meningitisa sa sepsom, saopšeno je iz banjalučkog Kliničkog centra.

Dečak je juče oko 14 sati dovezen u veoma teškom stanju u banjalučki Klinički centar, ali i pored uloženih napora lekari nisu uspeli da ga spasu, prenela je Fena.

Dečak je boravio u banjalučkom vrtiću Lazarevo, zbog čega je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić saopštio da su zdravstvene institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u RS u saradnji sa resornim ministarstvom donele odluku da se deci iz tog vrtića odredi profilaktičko davanje određenih lekova.

Cilj ove mere je, kako je rekao Škrbić, da se deca zaštite od zaraznog oblika meningitisa.

Portparolka Doma zdravlja Banja Luka Dušica Stanković, takođe je potvrdila da su počeli sa davanjem lekova deci iz vrtića u Lazarevu, koja su bila u

neposrednom kontaktu sa preminulim dečakom.

Nezvanično se saznaje da je preminuli dečak, K.M, sin radnice u vrtiću u Lazarevu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.