Četvorogodišnji dečak preminuo od meningitisa

Izvor: S media, 07.Apr.2012, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvorogodišnji dečak preminuo od meningitisa

Četvorogodišnji dečak iz Banjaluke preminuo je sinoć od akutnog oblika meningitisa sa sepsom, a deca koja su s njim u vrtiću bila u direktnom kontaktu preventivno primaju lekove, saopštio je banjalučki Klinički centar.

Dečak je juče popodne primljen u Klinički centar u veoma teškom stanju, ali lekari, i pored uloženih napora, nisu uspeli da ga spasu. Preminuo je sinoć oko 21.15.

Salmonela u vrtiću!

Razvijena nova metoda otkrivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sepse

Desetoro obolelo od meningitisa

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Ranko Škrbić saopštio je danas da je doneta odluka da se deci, koja iz vrtića u kojem je bio i preminuli dečak, preventivno daju odredjeni lekovi.

Portparolka Doma zdravlja Banjaluka Dušica Stanković potvrdila je da su počeli s davanjem lekova deci iz vrtića u naselju Lazarevo, koja su bila u neposrednom kontaktu s preminulim dečakom.

U vrtiću u Lazarevu ima oko 70 dece.

(Beta)

Foto: Nezavisne

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.