RODITELJI UBIJENE DECE U RIBNIKARU SE VRAĆAJU U SUDNICU: Oči u oči sa ocem i majkom dečaka-ubice

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 15:13

RODITELJI UBIJENE DECE U "RIBNIKARU" SE VRAĆAJU U SUDNICU: Oči u oči sa ocem i majkom dečaka-ubice

Ispitivaće oca i majku dečaka-ubice.

Roditelji dece koju je njihov vršnjak 3. maja prošle godine hladnokrvno ubio u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u centru Beograda, vratiće se u sudnicu i moći će da prate iznošenje obrana oca i majke dečaka ubice! Nastavak suđenja u Višem sudu u Beogradu, zakazan je za sutra.

Izvor Kurira otkriva da je Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od ispitivanja roditelja kao oštećenih, kako bi im omogućilo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << budu prisutni kada optuženi budu iznosili odbranu.

- Na taj način se omogućava roditeljima stradale dece da i sami neposredno postavljaju pitanja optuženima - navodi se.

Pojašnjava se da bi, da je tužilaštvo ostalo pri predlogu, po zakonu roditelji morali da budu van sudnice dok optuženi iznose odbranu.

- Roditelji ubijene dece bili su protiv toga i tokom trajanja pripremnog ročišta koje je bilo zatavoreno za javnosti, bili su van sudnice i insistirali na tome da budu prisutni u sudnici na početku suđenja. Više javno tužilaštvo je reagovalo i stavilo predlog sudu da oni ne budu saslušani kao svedoci-oštećeni i da samim tim mogu u sudnici da prate suđenje od prvog dana - dodaje izvor upućen u slučaj.

Podsećamo, u stravičnom masakru, koji počinio tada krivično neodgovoran trinaestogodišnjak, ubijeno je devetoro dece i radnik obezbeđenja. Njegovi roditelji su se na prethodmom suđenju izjasnili samo o krivici i tada su izjavili da "nisu krivi".

Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.