RODITELJI PREPLAŠENI: Đaci zbog terorizma odustaju od ekskurzija!

Izvor: Telegraf.rs, 25.Sep.2016, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RODITELJI PREPLAŠENI: Đaci zbog terorizma odustaju od ekskurzija!

Od školovanja se, kažu prosvetari, najbolje upamte odmori i ekskurzije, a mnogi srednjoškolci ove godine imaće bar jednu uspomenu manje.

Brojne su škole koje neće ni organizovati putovanja za svoje učenike, jer je interesovanje malo, pišu "Novosti".

Razlozi za malo interesovanje je što roditelji nemaju dovoljno novca da plate putovanja i briga za bezbednost dece, s obzirom na mnogobrojne terorističke napade širom Evrope. Roditelje je posebno zaplašio napad u Nici >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koja je maturantima jedna od obaveznih stanica na Azurnoj obali.

Pošto ni Ministarstvo prosvete, ni ministarstvo spoljnih poslova nisu izdali nikakvu preporuku o bezbednim ili rizičnim destinacijama direktori škola sami procenjuju gde bi bilo prikladno da otpuju školarci.

- Maturanti sledeće nedelje putuju preko Azurne obale u Španiju. Ranijih godina jedno noćenje je bilo u Nici, a sada smo ga zamenili Sanremom. Kroz Francusku samo prolazimo - objašnjava Jasmin Nikolovski, direktor Gimnazije Patrijarh Pavle (Petnaesta gimnazija u Beogradu).

Prilikom izbora destinacije za ekskurziju učenika treće i četvrte godine Grafičke škole osnovni kriterijum je bila bezbednost učenika. Odlučeno je da maturanti putuju u severnu Italiju, a njihovi godinu dana mlađi drugari obići će srednju Evropu. Na Apeninsko poluostrvo otputovaće i učenici četvrtkog razreda Pete beogradske gimnazije.

Učenici Medicinske škole "Beograd" će se tek sledeće nedelje izjasniti da li će ići na putovanje ili ne, ali poslednje dve godine nije bilo dovoljno zainteresovanih, pa se nije išlo. Ista je situacija bila prošle godine sa Politehničkom školom u Kragujevcu.

(Telgraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.