RIZIČNO: I levičari i desničari najavili marš bečkim ulicama!

Izvor: Kurir, 03.Jun.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIZIČNO: I levičari i desničari najavili marš bečkim ulicama!

Oko 500 pripadnika nacionalističkih studentskih udruženja domarširaće sutra do Trg Jozefa, a istovremeno su levičarske organizacije najavile demonstracije protiv desničara

BEČ - Nacionalistička studentska udruženja (Burschenschafter) iz cele Austrije okupiće se 4. juna  u Beču da  proslave svoj Praznik slobode.

Oko 500 pripadnika ovih udruženja će, u svečanim uniformama, domarširaće oko 17 sati do Trg Jozefa

(Josephsplatz) >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u centru Beča. Potom će se uputiti do nekadašnjeg parlamenta Donje Austrije. Istovremeno biće organizovane i demonstracije levičarskih organizacija, koje se suprotstavljaju desno­nacionalističkoj, velikonemačkoj

ideologiji. Zbog mogućih sukoba dve grupe, na ulicama prestonice biće pojačane policijske snage.

Jevrejska opština u Beču se oglasila  tražeći da se austrijsko društvo snažnije suprotstavi ideologiji desničarsko-konzervativnih studentskih društava kao što su Olimpija (Olympia) ili Teutonia. Oni su apelovali i na kontrademonstrante da ne nasedaju na provokacije i izbegnu sukobe sa marširajućim članovima ovih studentskih udruženja – jer to samo skreće pažnju medija sa sa glavnog problema i šteti ugledu demokratije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.