RHMZ podseća: Upozorenje, olujni udari vetra

Izvor: B92, 16.Nov.2019, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ podseća: Upozorenje, olujni udari vetra

Beograd -- Republički hidrometeorološki zavod Srbije je danas upozorio da će i sutra duvati jak i olujni jugoistočni vetar.

Očekuju se udari vetra do 20 metara u sekundi (70 kilometara na sat), a sutra na području južnog Banata i preko 24 metara u sekundi (85 kilometara na sat).

Vreme u Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i toplo, jutarnja temperatura od četiri do 15 stepeni, a najviša dnevna od 18 do 21 stepena.

U Beogradu će takođe biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << promenljivo oblačno vreme s dužim sunčanim periodima i toplo, uz umeren do jak jugoistočni vetar i temperaturu od 12 do 19 stepeni.

Narednih dana se očekuje promenljivo i relativno toplo vreme, uz kišu u ponedeljak ujutro i u sredu. Vetar će se od utorka ponovo pojačati, nakon slabljenja u ponedeljak.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 17. novembar:

Moguće meteoropatske reakcije su nervoza, nesanica i bolovi. Oprez se savetuje astmatičarima, kardiovaskularnim bolesnicima, osobama sa osetlјivim nervnim sistemom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.