RADO IDU SRBI U VOJNIKE: Zakletvu izgovorilo 500 momaka i devojaka spremnih za ODBRANU ZEMLJE (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Sep.2016, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADO IDU SRBI U VOJNIKE: Zakletvu izgovorilo 500 momaka i devojaka spremnih za ODBRANU ZEMLJE (FOTO)

Vojničku zakletvu danas je izgovorilo 500 mladića i devojaka iz septembarske klase, dobrovoljnih služitelja vojske, kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, slušalaca klase rezervnih oficira VA i sanitetske službe VMA.

Svečanost tim povodom održana je u kasarnama „Aerodrom“ u Somboru, „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu i „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu.

Ministar odbrane Zoran Đorđević, sa saradnicima, prisustvovao je svečanosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << polaganja vojničke zakletve u kasarni „Aerodrom“ u Somboru.

Čestitajući vojničku zakletvu, ministar Đorđević je istakao da taj svečani čin potvrđuje snažnu vezu naše vojske i naroda.

Foto: mod.gov.rs

- Polaganje vojničke zakletve u životu svakoga od vas dokaz je vaše zrelosti, odgovornosti, osećaja pripadnosti i patriotizma, to je čin zbog koga vaši roditelji i prijatelji mogu da budu ponosni na vas. Srbija vas danas zove, vi ste budućnost ove zemlje. Drago mi je i ponosan sam na vas jer ste svojim izborom dali dobar primer svim mladim ljudima kako se voli svoja domovina i time probudili u njima želju da upravo i oni jednog dana obavljaju ovaj časni vojnički poziv – poručio je okupljenima ministar odbrane dodajući da su se dobrovoljnim služenjem vojnog roka i upisivanjem Vojne akademije prihvatili izuzetno teškog, ali časnog zadatka i time potvrdili privrženost svojoj otadžbini.

Foto: mod.gov.rs

Đorđević je istakao da nikada ne smemo da zaboravimo da pripadamo narodu koji se ponosi svojim precima, jer samo ako se iskreno poštuje prošlost, može se imati i svetla budućnost.

- Današnja svečanost nas uverava da mladost Srbije nije zaboravila svoju istoriju, tradiciju i prave vrednosti, da naša mladost neguje ne samo vrline starijih, već da Vojska Srbije ostaje nepokolebljiva i posvećena jačanju operativnih sposobnosti i usmerena ka izvršenju svog osnovnog zadatka – odbrani zemlje – naglasio je ministar odbrane.

Foto: mod.gov.rs

On je pred predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, verskih zajednica, rodbina i prijatelja vojnika dodao da će vojska uvek biti uz svoj narod, jer je to tradicija srpske Vojske.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVEČANO POLAGANJE: Vojnici položili zakletvu na VMA, Somboru, Valjevu i Leskovcu

Izvor: Kurir, 23.Sep.2016

...Ministar odbrane Zoran Đorđević, sa saradnicima, prisustvovao je svečanosti polaganja vojničke zakletve u kasarni „Aerodrom“ u Somboru..Čestitajući vojničku zakletvu, ministar Đorđević je istakao da taj svečani čin i zakletva koju je danas izgovorilo 500 mladića i devojaka u centrima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.