RADI PAMETNO, NE TEŠKO 6 konkretnih vežbi i načina da povećate svoj IQ

Izvor: Piplmetar.rs, 22.Avg.2017, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADI PAMETNO, NE TEŠKO 6 konkretnih vežbi i načina da povećate svoj IQ

Predstavljamo vam šest konkretnih vežbi i navika koje će vam pomoći da poboljštate svoju inteligeniju. Ako ništa od toga ne uspe, rešavajte naše mozgalice za IQ 130+.
Mozak je ljudski superračunar sa beskonačnim mogućnostima. Upravo mozak pravi razliku između čoveka i životinja. Uprkos čestom verovanju da je inteligencija genetska pojava, studije su pokazale da to nije istina. Mozak je organ koji stalno evoluira i non-stop radi – prepravlja ili pregrađuje, poboljšava ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pogoršava, zavisno od toga kako ga koristimo.
On funkcioniše kao i mišići, ako redovno treniramo mozak, možemo značajno povećati nivo inteligencije u bilo kojem dobu života. Ipak, ako ne zaposlimo svoj mozak, on mora izgubiti na oštrini. Evo nekoliko načina da poboljšate rad vašeg mozga:
#1 Redovno vežbanje Kako starimo, nove moždane ćelije nastaju sporije, a moždano tkivo se smanjuje. Međutim, redovno vežbanje može da obrne ovo opadanje uzrokovano godinama.

Studije su pokazale da redovno vežbanje – posebno kardiovaskularne vežbe – povećavaju dotok krvi u mozak, pomažući dopremanju kiseonika moždanim ćelijama (mozak upotrebljava oko 20% kiseonika u našem organizmu). Studije su takođe pokazale da se ljudima primetno poveća zapremina mozga kada vežbaju redovno. Nastavak na sledećoj.

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.