Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo

Izvor: B92, 16.Jan.2019, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo"

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo.

„Rusko rukovodstvo od samog početka, a redovno ih obaveštavamo, apsolutno podržavaja poziciju Srbije. Dakle, neće biti spektakularnih ideja, ali jedna podrška Srbiji biće evidentna“, kazao je Dačić za Vesti TV Prva.

On je rekao i da je mnogo dezinformacija u vezi konačnog sporazuma Beograda i Prištine, a u to svrstava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pisanja medija da Vašington i Priština spremaju novi „Rambuje“.

Istina je, kako kaže, da je Priština sada u jednoj pat poziciji zbog anticivilizacijskog čina, uvođenja taksi na robu iz Srbije. Ranije se insistiralo na tome da Srbija mora da prizna Kosovo, a sada više ne nego se pominje dogovor, dodao je on.

Na pitanje šta ruskog predsednika čeka u Beogradu, šef srpske diplomatije kaže da celokupnu posetu organizuje Kabinet predsednika Srbije. „To znači da neće biti dozvoljeno mnogo izlazaka iz protokola, imajući u vidu sveukupnu pripremu i bezbednosnu i ruske prethodnice. Neće biti mnogo prilika za neke aktivnosti ili događaje koji nisu uskopolitički, osim posete Hramu“, istakao je Dačić.

„Događaji su skoncentrisani na sastanke u Palati, na raznim nivoima, pa konferencija za štampu, uručivanje ordena Vučiću, svečani ručak i nakon toga Hram“, pojasnio je on.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo, ali da će podrška Srbiji biti evidentna

Izvor: Blic, 16.Jan.2019

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da predsednik Rusije Vladimir Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo, ali da će podrška Srbiji biti evidentna.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.