Prvi Lidl u Zrenjaninu

Izvor: RTS, 20.Mar.2012, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi "Lidl" u Zrenjaninu

Nemački trgovinski lanac "Lidl" ugovorio je kupovinu zemljišta za prvi supermarket u Srbiji, koji će biti izgrađen u Zrenjaninu. Lidl u Evropi ima više od 9.000 prodavnica i posluje u više od 20 zemalja.

Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov i predstavnici nemačke kompanije "Lidl" potpisali su  ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta, radi izgradnje prvog supermarketa te kompanije u Srbiji.

Supermarket će se graditi kod Glavne autobuske stanice, biće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << površine 2.000 kvadratnih metara, u izgradnju i opremanje će biti uloženo 1,5 miliona evra a zaposliće 25 radnika.

Mihajlov je izjavio da je zadovoljan dolaskom nemačke trgovinske kompanije jer je to najbolja potvrda da je Zrenjanin pogodno mesto i za druge investitore, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

"Dolazak ove velike kompanije za grad Zrenjanin je od velikog značaja jer je to dokaz da smo prepoznati kao lokacija povoljna za investiranje i to je ozbiljan signal svim drugim zainteresovanim ulagačima", istakao je Mihajlov.

Diskontni lanac "Lidl" je poslovanje u Srbiji registrovao 22. decembra 2010. godine. Osnivač firme je "Lidl Srbija supermarketi", a osnivački kapital je 20.000 evra.  Diskontne prodavnice obično se prostiru na površini od 1.000 do 2.000 kvadrata i nude robu znatno jeftiniju od konkurencije. Roba nije složena na rafove, već stoji na paletama ili u kutijama, a u ponudi imaju manji izbor artikala.

Prema ranijim informacijama, "Lidl" bi trebalo da otvori prodavnice u dvadesetak gradova u Srbiji, a uobičajen modele poslovanje te kompanije je da kupi lokacije, a zatim u skoro isto vreme otvori niz prodavnica.

"Lidl" u Evropi ima više od 9.000 prodavnica i posluje u više od 20 zemalja. Osnovan je tridesetih godina prošlog veka i peti je po veličini trgovinski lanac u svetu sa godišnjim prihodima većim od 60 milijardi evra.

U regionu imaju prodavnice u Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Grčkoj, i Hrvatskoj.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.