Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2012, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački Lidl u Zrenjaninu

ZRENJANIN -

Nemački trgovinski lanac Lidl ugovorio je kupovinu zemljišta za prvi supermarket u Srbiji, koji će biti izgrađen u Zrenjaninu, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina.

Kako se precizira u saopštenju, ugovor o kupovini zemljišta kod glavne autobuske stanice u Zrenjaninu potpisali su krajem prošle sedmice gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov i predstavnici kompanije Lidl >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbija supermarketi Nikola Jelić i Dragan Čigoja.

U Zrenjaninu je planirana gradnja supermarketa veličine oko 2.000 kvadratnih metara, u koji će biti investirano 1,5 miliona evra i u kojem će biti zaposleno 25 radnika.

Mihajlov je u kazao da je potpisivanjem ugovora sa Zrenjaninom Lidl, praktično, ozvaničio ulazak na srpsko tržište i istakao zadovoljstvo što je Zrenjanin prvi grad sa kojim je ovaj trgovinski lanac potpisao ugovor i otpočeo poslovanje u Srbiji.

"Dolazak ove velike kompanije za grad Zrenjanin je od velikog značaja jer je to dokaz da smo prepoznati kao lokacija povoljna za investiranje i to je ozbiljan signal svim drugim zainteresovanim ulagačima", istakao je Mihajlov.

Diskontni lanac Lidl je poslovanje u Srbiji registrovao 22. decembra 2010. godine. Osnivač firme je Lidl Srbija supermarketi, a osnivački kapital je 20.000 evra.

Diskontne prodavnice obično se prostiru na površini od 1.000 do 2.000 kvadrata i nude robu znatno jeftiniju od konkurencije. Roba nije složena na rafove, već stoji na paletama ili u kutijama, a u ponudi imaju manji izbor artikala.

Prema ranijim informacijama, Lidl bi trebalo da otvori prodavnice u dvadesetak gradova u Srbiji, a uobičajen modele poslovanje te kompanije je da kupi lokacije, a zatim u skoro isto vreme otvori niz prodavnica.

Lidl u Evropi ima više od 9.000 prodavnica i posluje u više od 20 zemalja. Osnovan je tridesetih godina prošlog veka i peti je po veličini trgovinski lanac u svetu sa godišnjim prihodima većim od 60 milijardi evra.

U regionu imaju prodavnice u Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Grčkoj, i Hrvatskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lidl gradi prodavnicu u Zrenjaninu

Izvor: Beta, 20.Mar.2012

ZRENJANIN, 20. marta 2012. (Beta) - Nemački trgovinski lanac Lidl ugovorio je kupovinu zemljišta za prvi supermarket u Srbiji, koji će biti izgradjen u Zrenjaninu, saopšteno je u utorak iz Kabineta gradonačelnika..

Nastavak na Beta...

Lidl u Srbiju ulazi preko Zrenjanina

Izvor: EMportal, 20.Mar.2012

Nemački trgovinski lanac Lidl ugovorio kupovinu zemljišta za svoj prvi supermarket u Srbiji, koji će biti izgrađen u Zrenjaninu, saopšteno iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina.

Nastavak na EMportal...

Lidl gradi prodavnicu u Zrenjaninu

Izvor: NaDlanu.com, 20.Mar.2012

ZRENJANIN, 20. marta 2012. (Beta) - Nemački trgovinski lanac Lidl ugovorio je kupovinu zemljišta za prvi supermarket u Srbiji, koji će biti izgradjen u Zrenjaninu, saopšteno je u utorak iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina... ZRENJANIN, 20. marta 2012. (Beta) - Nemački trgovinski lanac Lidl ugovorio...

Nastavak na NaDlanu.com...

Nemački trgovinski lanac "Lidl" gradi prvi objekat u Zrenjaninu

Izvor: YU-Build.rs, 20.Mar.2012

Kompanija Lidl Serbia Supermarketi je prvu lokaciju za supermarket u Srbiji obezbedila u Zrenjaninu potpisavši krajem prošle nedelje ugovor o kupovini zemljišta za gradnju prvog objekta. Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov i predstavnici kompanije Lidl Serbia Supermarketi, Nikola Jelić...

Nastavak na YU-Build.rs...

"Lidl" prvi objekat gradi u Zrenjaninu

Izvor: Gradnja-Online.com, 21.Mar.2012, 12:53

Zrenjanin je prvi grad u Srbiji sa kojim je nemački diskontni lanac "Lidl" potpisao ugovor o kupovini zemljišta za gradnju svog objekta, potvrđeno je "Blicu" u upravi ovog grada.Predstavnici ove nemačke kompanije su krajem prošle nedelje sa gradonačelnikom Zrenjanina dr Miletom Mihajlovim potpisali...

Nastavak na Gradnja-Online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.