Prve sremske bebe u 2020. godini obišao gradonačelnik Sremske Mitrovice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2020, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve sremske bebe u 2020. godini obišao gradonačelnik Sremske Mitrovice

Prva beba u Sremu je mala Lenka iz fruškogorskog sela Jazak, prva beba sa teritorije grada Sremska Mitrovica je Teodora, a njih je danas posetio prvi čovek grada sa saradnicima.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice sa zamenicom gradonačelnika i načelnikom za socijalnu zaštitu, obišli su bebe koje su prve rođene u Sremu i njihove majke. Ovom prilikom su im podelili prigodne poklone, kao što je to i običaj svake godine, i poželeli su svim građanima kako Srema, tako i šire, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da beba bude što više u ovoj novoj godini.

Devojčica Lenka je prva beba koja se rodila na teritoriji Srema i to je drugo dete u porodici Ninković iz Jaska, dok je prva beba sa teritorije Grada Sremska Mitrovica mala Teodora koja je treće dete porodici Bosančić iz Laćarka. Obe mame kažu da su bebe dobro, da su im porođaji protekli bez problema, prirodno, i da su bez obzira na praznike imali punu podršku medicinskog osoblja.

Doktor Malobabić, koji dugi niz godina radi na akušerskom odeljenju sremskomitrovačke bolnice kaže da je broj beba koji se rodio tokom 2019, manji u odnosu na prethodnu i da se nada da će broj rođenih beba u 2020. biti znatno veći, jer je rast nataliteta bitan za svako društvo.

Načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić, rekao je da je Grad opredelio sredstva za prvorođenu bebu sa teritorije Sremske Mitrovice i da je to samo jedna od pronatalitetnih mera koje ova uprava sprovodi.

Gradonačelnik Vladimir Sanader je istakao da mu je posebno drago što danas daruju bebu koja je treće dete u porodici i da su deca bitna za rast i opstanak svakog društva.

Nakon današnjeg obilaska prvih beba rođenih u 2020. na teritoriji Srema i grada Sremske Mitrovice, zajednička želja svih koji su danas bili u ovoj poseti jeste da ova godina bude plodnija i da premaši statistiku prethodne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.